Tongschar met boontjes

6 60 3 5
Aantal personen:
  • 4 tongscharren
  • 4 grote bloemige aardappelen
  • 50 gr groene boontjes
  • 50 gr tuinbonen
  • 50 gr erwten
  • 1 bonenkruid
  • 20 gr zure room
  • 100 gr broodkruim
  • 100 gr Oud Brugge
  • 300 gr solo
  • peper&zout
  1. Fileer de tongschar
  2. Maak de boontjes schoon, blancheer ze samen met de erwten en koel nadien in ijswater.
  3. Meng de boontjes en erwten met wat gesmolten boter en het versnipperde bonenkruid. Kruid met peper en zout.
  4. Plaats de aardappelen met schil gedurende 1 uur in de oven aan 200°C. Snijd in twee en haal de pulp eruit. Meng de pulp met 150 g boter en de zure room tot een gladde puree.
  5. Cutter de Oud Brugge samen met 100 g boter en het broodkruim.
  6. Bestrijk de tongscharren met de kaaspanade. Plaats in de oven gedurende 9 minuten aan 180°C.
  7. Leg de tongschar in het midden van bord met verdeel daar rond de puree en bonen op een speelse manier.
Victor S.