Tongrolletjes met garnalen

3 50 2 5
Aantal personen:
  • 3 pakjes Tongfilet (vriesvak aldi)
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 dl visbouillon (1blokje in water)
  • 1 stuk wortel in stukjes
  • 1 stuk ui in stukjes
  • 2 takjes peterselie
  • 1 blad Laurier
  • 100 gr garnalen
  • 200 gram champignons (1 blik)
  • 1/8 liter slagroom (1 tetrapakje)
  • 50 gr Boter
  1. Tongfilets oprollen en vastzetten met stokje of draad
  2. De wijn, bouillon, wortel, ui, peterselie en laurier aan de kook brengen en +- 15 min zachtjes laten trekken
  3. Vuur temperen en de visrolletjes in het vocht leggen en +- 8 minuten pocheren (niet koken)
  4. Vis uit vocht halen en op warme schotel leggen (vis moet warm blijven)
  5. Zeef de bouillon eerst en doe dan hetzelfde met de garnalen maar dan +- 5 min, leg deze bij de vis zodat ze ook warm blijven.
  6. Bouillon laten inkoken tot er nog 2dl overblijft (eventueel beetje weggieten)
  7. Room toevoegen en +- 5 min laten koken. Ondertussen kunnen de champignons +-5 min in 25 gram boter zacht bakken.
  8. Doe 25 gram boter bij de saus en goed inroeren, de saus niet meer laten koken.
  9. De champignons kunnen samen met de boter bij de saus gevoegd worden of appart geserveerd worden naast de visrolletjes en garnalen.
wouter.steelan