Tongrolletjes met champignons

11 20 3 5
Aantal personen:
  • 600 gr tongfilets
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 2 el olijfolie
  • 1 sjalot fijn gesneden
  • 1 el citroensap
  • 2 el peterselie gehakt
  • 1 el kappertjes
  • zout en versgemalen peper
  • 100 ml kookroom
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de champignons in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het sjalotje en de champignons op hoog vuur al omscheppend bruin. Sprenkel het citroensap erover en schep de kappertjes en peterselie erdoor. Breng hetmengsel op smaak met zout en peper. Wrijf de tongfilets in met zout en peper. Schep op elke filet een lepel van het champignonmengsel en rol de filets op, begin aan de smalle kant. Zet de rolletjes rechtop naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel de rest van het champignonmengsel rond en tussen de rolletjes en schenk de room over de rolletjes. Strooi de kaas erover. Laat de tongrolletjes in de oven in 20 minuten gaar worden. Lekker met groene tagliatelle en gebakken tomaatjes.
Love to Cook