Tongfilets met zalmeieren

6 45 2 5
Aantal personen:
  • 600 GR tongfilets
  • 2 blokjes visbouillon
  • 1 potje zalmeieren
  • 1/2 L droge witte wijn
  • 2 eierdooiers
  • 2 soeplepels room
  • 1/2 citroen
  • 1 bundel groene asperges
  • peper en zout
  1. Giet de witte wijn in een pan samen met 1/2L water en de visbouillonblokjes. Breng aan de kook.
  2. Ondertussen rolt u de tongfilets op met de velkant naar binnen. Prik ze vast met een prikkertje.
  3. Dompel de tongfilets onder in de bouillon, verlaag het vuur en laat nog 6 tot 8 minuutjes zachtjes borrelen naargelang de dikte van de filets. Laten uitlekken en opzij zetten.
  4. Giet de twee eidooiers in een kom au bain marie. Klop ze terwijl u geleidelijk 2 DL van de kookbouillon en de room toevoegt. Voeg dan een beetje citroensap, de zalmeieren, peper en zout toe.
  5. Dien de tongfilets op overgoten met de saus en met gekookte aardappels en groene asperges -die 12 tot 15 minuten kookten in gezouten kokend water - als nevengerechten.
NelekeP