Tongfilets met sausje van sinaasappel

59 25 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • Voor de saus:
  • 3 sinaasappels, het sap
  • 0.5 sinaasappel, de rasp
  • 2 snufjes groene peper
  • 1 volle el Maïzena® Plus
  • 1 takje tijm *
  • 20 g Solo
  • 2 el room
  • peper, zout
  • Voor de vis:
  • 4 tongfilets
  • satéprikkers
  • 20 g amandelschilfers *
  • 2 takjes tijm *
  • grof zout
  • groene peper
  • 20 g Solo
  1. Verwarm de oven voor op 210–240°C (stand 7-8).
  2. Rol de tongfilets op en zet ze stevig vast met satéprikkers. Leg de filets in een ovenschaal. Smeer iedere tongfilet in met margarine en bestrooi met tijm, grof zout en peper. Strooi tenslotte de amandelschilfers erover.
  3. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak 3 minuten. Plaats de schaal daarna nog even 1 à 2 minuten onder de grill.
  4. Smelt voor de saus de margarine in een pannetje op laag vuur en voeg de tijmblaadjes, de peper en het zout toe. Voeg de Maïzena® Plus toe en roer goed door.
  5. Voeg tenslotte het sinaasappelsap en de rasp toe. Laat op een laag vuur zachtjes inkoken terwijl u blijft roeren. Wanneer de saus iets begint in te dikken, haalt u de pan van het vuur, voegt u de room toe en giet daarna de saus rondom de tongfilets.
  6. (*) Raadpleeg bij de fabrikant of deze glutenvrij is.
Maïzena