Tongfilet met sinaasappel-bieslooksaus (ovenschotel)

16 60 0 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden:
  2. 8 tongfilets, 1 wortel, 1 theelepel suiker, zout, 2 sjalotjes, ½ glas droge witte wijn, 1 eetlepel boter, 3 sinaasappels, 125 cl slagroom, 1 eetlepel witte wijnazijn, 150 gr. koude boter, 2 eetlepels verse bieslook.
  3. Bereiding:
  4. De oven voorverwarmen op 200° C. Schil de wortel, snijd in de lengte 8 dunne plakken af. Blancheer deze plakken ca 1 minuut in kokend water met zout en suiker. Bestrooi de filets met zout en peper en rol ze op. Omwikkel ze met de wortelrepen. Snijd eventueel de wortelrepen op de goede lengte af. Hak de sjalotjes fijn. Leg de helft van de sjalotjes op de bodem van een vuurvast ingevet schaaltje, voeg de wijn toe en leg de visrolletjes hierop. Leg de rolletjes zo dat de naad van de van de wortel naar onderen ligt anders gaan ze los. Bedek alles met aluminiumfolie en laat het geheel in ongeveer 15 minuten gaar worden in een hete oven. Maak intussen de saus.
  5. Bereiding saus:
  6. Snijd van 1 sinaasappel het vruchtvlees in partjes tussen de vliezen uit. Pers de rest van de sinaasappels uit. Laat de rest van de sjalotten samen met de wijnazijn, sinaasappelsap en bekertje slagroom wat inkoken. Roer er dan op een klein vuurtje klontje voor klontje de koude boter door; Hak de bieslook fijn en voeg dit dan aan de saus toe. Maak de saus eventueel af met wat zout en peper. Verdeel de saus over vier verwarmde bordjes. Leg de visrolletjes in de saus en garneer ieder bordje met partjes sinaasappel en sprietjes bieslook.
Theoke_1