tong in madeirasaus

27 260 4 5
Aantal personen:
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 1 ajuin
  • 2 selderstengels
  • 1 look
  • tijl en laurier
  • 1 kalfstong of rundstong
  • 35 gram bakboter
  • 35 gram bloem
  • 0,5 ltr. bouillon
  • 250 gram champignons
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 dl madeira
  • 4 el gehakte peterselie
  • 1/2 citroen
  1. •Kook de tong gaar met de wortel, de prei, de ajuin, de look en selder, ongeveer 3u
  2. •Was de champignons en snijd ze in schijfjes.
  3. •Bak ze aan in wat Vitelma finesse.
  4. •Maak ondertussen een roux en bevochtig met de bouillon.
  5. •Roer tot een saus, voeg eventueel wat meer bouillon toe om de gewenste dikte te bekomen.
  6. •Doe er het citroensap bij.
  7. •Voeg er de tomatenpuree, de madeira en de champignons aan toe.
  8. •De tong in schijfjes snijden.
  9. •Serveer met de saus en overstrooi met peterselie.
  10. •Heel lekker met puree.
tiniewiene