tompoes van marsepein met abrikozencoulis

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 4 7 op 7 cm bladerdeeglapjes
  • 1,5 eetlp amareto 2 maal
  • 75 gr gemalan amandelen
  • 1 eetlp amandelschilfers
  • 75 gr poedersuiker+2 eelps extra
  • 4 eelps room
  • 1 ei
  • 1 eetlp boter
  • 8 bollen vanilleijs
  • 75 gr gedroogde abrikozen
  1. week de abrikozen 4 uur in 2 dl water
  2. giet de abrikozen met het vocht waarin ze geweekt hebben in een steelpan
  3. voeg er 2 eetlps poedersuiker aan toe en laat 10 min. afgedekt zachtjes koken,mix en laat volledig afkoelen
  4. voeg 1,5 eetlp amaretto toe
  5. strijk elk deeglapje in met losgeklopt ei en bestrooi met amandelschilfers
  6. schuif 10 min in een voorverwarmde oven van 190*
  7. laat op een rooster afkoelen
  8. meng de gemalen amandelen met 75 gr poedersuiker,de room,en 1,5 eetlp amaretto tot een homogene massa
  9. snij elk bladerdeeglapje middendoor en leg op het onderste koekje amandelvulling
  10. schik in een bord met wat abrikozencoulis en leg er 2 bolletjes ij bij
vertrisje