Tompoes van gewokte groenten met langoustines, olijfolie en balsamico

192 42 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 12 langoustines traarten
  • 60 g geraspte gruyère
  • 60 g geraspte parmezaan
  • 12 jonge wortels met loof (mini)
  • 30 g erwtjes
  • peper en zout
  • curry
  • Solo vloeibaar voor de bakplaat
  • 2 schoteltjes shiso
  • 2 jonge preisstengels
  • 2 wiite selder takken
  • 0.5 venkel
  • 0.5 rode peper
  • 30 g tuinbonen
  • 1 eetlepel soja saus
  • 30 g erwtenscheuten
  • 1 eetlepel balsamiek azijn
  • 8 takjes bieslook
  • 1 dl Bertolli extra Vergine
  • 1 stuk verse gember
  • 1 eetlepel honing
  • 30 g sojascheuten
  1. Meng de parmezaan en de gruyère.
  2. Maak 12 kleine, platte deegkoekjes, leg ze op een met Solo ingevette bakplaat.
  3. Ze mogen niet meer dan 2 mm dik zijn. Bak ze snel in een heel hete oven.
  4. Spoel de groenten. Schil de worteltjes en snij de prei, de selder en de venkel in julienne.
  5. Dop de erwten en de tuinbonen en blancheer ze. Spoel de soja- en erwtenscheuten.
  6. Pel de gember en hak hem fijn.
  7. Giet een straaltje olijfolie in de wok, verhit de olie en voeg er de groentejulienne en de worteltjes aan toe.
  8. Laat bakken op een zacht vuurtje.
  9. Voeg na 2 minuten de soja- en erwtenscheuten toe.
  10. Laat nog een minuutje bakken en voeg vervolgens de erwten en de tuinbonen toe.
  11. Breng op smaak met zout en peper en voeg de gember toe.
  12. Zet het vuur af.
  13. Voeg de honing en de sojasaus toe.
  14. Meng alles en hou het warm.
  15. Snij de peper in fijne brusoise.
  16. Bak de langoustinestaarten op een hoog vuur.
  17. Kruid met zout en peper en voeg de curry toe.
  18. Blus met balsamicoazijn en olijfolie, voeg de brunoise en de bieslook toe.
  19. Dien op in een torentje met afwisselend een laag groenten en een parmezaankoekje.
  20. Werk af met een toefje shiso cress.
  21. Schik vervolgens de langoustines op het bord en omring ze met een straaltje vinaigrette.
Solo