Tomatenvelouté

649 55 2 5
Aantal personen:
  • 2 wortelen
  • 80 g Solo
  • 1.5 l groentenbouillon
  • 1 laurierblad
  • zout
  • 1 eierdooier
  • 2 dl light room
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 aardappel
  • 1 courgette
  • 6 tomaten
  • peper
  • 2 eetlepels gehakte basilicum
  1. Pel en snipper de ui.
  2. Stoof in de Solo aan en voeg dan de andere in stukjes gesneden groenten er bij.
  3. Giet er de bouillon bij, voeg het laurierblad toe en laat op een zacht vuur garen.
  4. Verwijder het laurierblad en mix glad.
  5. Proef na op peper en zout.
  6. aat de soep goed warm worden en haal van het vuur af.
  7. Roer de eierdooier los met de light room en voeg bij de soep.
  8. Meng en werk af met de gehakte basilicum.
Solo
Meer inspiratie

SoepVoorgerechtVegetarisch