Tomatensoep uit Toscane

12 30 4 5
Aantal personen:
  • 2 dikke teen knoflook geperst
  • 1 dikke ui gesnipperd
  • 1 rode paprika zonder zaad en zaadlijsten in stukjes
  • 4 stengels bleekselderij
  • 500 gr tomaten ontveld en in stukken gesneden
  • ruim 1 liter kippenbouillon van 2 blokjes
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1 tl tijm ,oregano en basilicum
  • 1 tl suiker
  1. Dit is dé verrukkelijke soep van mijn kleindochter, die er maar niet genoeg van kan krijgen.
  2. Olie in de pan en de ui en de knoflook zachtjes fruiten.
  3. Natuurlijk staan de andere ingrediënten al mise en place, zodat je lekker aan het kokkerellen kunt blijven.
  4. Als de uitjes met de knoflook al heerlijk geuren en glazig zijn , kwak je alle overige groenten zonder pardon gewoon in de pan bij die lekkere uitjes.
  5. De in stukjes gesneden tomaat, bleekselderij en de paprikablokjes bedoel ik dus. Dan laat je het geheel een kwartiertje met elkaar lekker in die pan pruttelen.
  6. Voeg daarna de basilicum,tijm , oregano en de suiker toe met de ruim 1 liter hete bouillon .
  7. Laat dit geheel weer een 15 minuutjes pruttelen.
  8. Proef... en kruid af met peper en zout uit de molen en eventueel nog wat tijbaor ( tijm basilicum en oregano)
  9. Best wel jammer, dat je de ultieme smaak van deze soep niet op papier kunt zetten.
  10. Enfin die smaak is voor iedereen anders dus..... wel ff proeven
  11. en eventueel nog wat bovengenoemde kruiden toevoegen.
  12. Serveer de soep heet in kommen met een paar achtergehouden selderijblaadjes ter garnering. ( hoeft niet natuurlijk, maar het maakt het geheel wel af.
  13. Ik neem altijd de 4 binnenste stengels van de bleekselderij. De rest ervan knabbelen we rauw uit het vuistje of wordt verwerkt in een salade.
  14. Geniet ervan !!
  15. Bron: Eigen recept en foto
Love to Cook