tomatensoep met vogelnestjes

2 60 1 5
Aantal personen:
  • 2 st uien
  • 1 stengel preiwit
  • 100 gr knolselder
  • 6 teentjes look
  • 1 kg verse vleestomaten
  • 2 l vleesbouillon
  • 1 st sjalotje
  • 2 takjes peterselie
  • 1/2 kg varkensgehakt
  • 1 eetl broodkruim
  • 8 st kwarteleitjes
  • 1 paar basilicumblaadjes
  • 4 st kerstommatjes
  1. stoof de in stukjes gesneden ui, prei, knolselder en look samen zaxht
  2. blus met de vleesbouillon en voeg de tomaten in stukjes gesneden bij (ik pel ze wel)
  3. laat zachtjes koken ongeveer 35 a 40 min en mix
  4. maak intussen de sjalot schoon en snipper samen met de peterselie en broodkruim en meng dit alles onder het gehakt
  5. kook de kwarteleitjes(3 min) en pel ze
  6. maak met gehakt en eitjes een balletje, rol ddoor een beetje bloem en pochteer ze 2 minuutjesin kokend water
  7. schenk de soep in bord en leg een kersttomaatje in samen met een doorgesneden balletje (dus 2 kleine vogelnestjes)
  8. ideaal als je verrassend uit de hoek wil komen of kids soep wil leren eten..........
hildeke3105