Tomatensoep met room en kaas

0 20 0 5
Aantal personen:
  • 1 kilo tomaat
  • 1 ui
  • 1 brik room
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 1 blik tomatenpuree
  • 1 blokje groentenbouillon
  1. Snij de tomaten in kwartjes (eventueel eerst ontvellen). Snipper de ui.
  2. Smelt boter in een soepketel. Fruit de ui aan. Voeg de tomaten toe. Vergiet met water tot ze goed onderstaan. Voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook, zet het deksel op de pot en laat op een laag vuur ca 15 minuten sudderen.
  3. Roer de tomatenpuree door de soep: dit maakt de smaak intenser. Laat nog enkele minuten sudderen.
  4. Haal de pot van het vuur. Roer de room erdoorheen. Kruid naar smaak bij met zout en peper. Roer tenslotte de geraspte kaas door de soep: door de hitte zal di snel smelten.
  5. Serveer zo of met croutons. Leuk is om die in vormpes uit te steken.
  6. Let op: je kan de soep opwarmen maar laat ze niet meer koken, de room zou kunnen schiften
SchaduwZijde