Tomatensoep met oosters tintje

1 15 0 5
Aantal personen:
  • 1 blik gepelde tomaten (400gr)
  • 1 rijpe banaan
  • 1 l groentebouillon of kippebouillon
  • 2 el boter
  • 2 el vloeiende bloem
  • 2 kl kerriepoeder
  • peterselie (facultatief)
  • 1 klontje suiker
  • 1 el tomatenpuree
  1. smelt de boter in de kookpot en meng met de bloem. Laat even doorwarmen terwijl u blijft roeren.
  2. Voeg er de gepelde tomaten aan toe en roer goed. Voeg ook de banaan, in schijfjes gesneden, aan toe evenals het kerriepoeder en roer goed om. Laat even opwarmen.
  3. Voeg er dan de bouillon bij en de suiker en laat enkele minuten goed doorkoken op een zacht vuurtje. .
  4. Mix de soep.
  5. Voeg er de peterselie toe net voor het opdienen (indien je gedroogde peterselie gebruikt moet deze wel even 'weken'.)
Ikkie