Tomatensoep met letter vermicelli en warme pizzabroodjes

67 25 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 1 rol pizzadeeg, koelvers
  • 12 eetlepels tomatenketchup
  • 300 g Italiaanse roerbakgroenten
  • 1 eetlepel groene pesto
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 blik Knorr Tomatensuprême
  • 4 eetlepels (letter)vermicelli
  • Extra:
  • met bakpapier beklede bakplaat
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het deeg uitgerold voor je op een snijplank. Verdeel in 4 gelijke stukken. Meng de groenten met de pesto.
  2. Bestrijk elk stuk deeg met wat tomatenketchup. Leg in het midden van elk stuk deeg ½ van het groentemengsel. Klap het deeg dubbel en druk de randen goed op elkaar met een vork. Bestrooi met de kaas.
  3. Leg de pizzabroodjes op de bakplaat en bak ze in het midden van de hete oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar.
  4. Roer ondertussen in een pan de vermicelli door de tomatensoep. Breng op een laag vuur tegen de kook aan. Geregeld roeren. Laat op laag vuur zachtjes tegen de kook aan blijven totdat de vermicelli gaar is. ca. 10 minuten.
  5. Schep de soep in 4 grote kommen. Leg de pizzabroodjes op 4 grote borden en zet de soepkommen ernaast.
Knorr