Tomatensoep met basilicumroom

22 25 0 5
Aantal personen:
  • 3 grote trostomaten
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 1 el suiker
  • 1 el tomatenpuree
  • 160 cl kippenbouillon, (1/2 blokje)
  • 50 cl room (40% VG)
  • handvol basilicumblaadjes, fijngehakt
  • olijfolie
  • peper&zout (pezo)
  1. Snij twee tomaten in grote stukken.
  2. Verwijder schil en zaadjes van de derde tomaat en snij het vruchtvlees in blokjes.
  3. Bak de ui glazig in een scheut olijfolie, voeg de grote niet ontvelde tomaatstukken, de suiker en de tomatenpuree toe, laat even stoven.
  4. Giet er de kippenbouillon bij, laat ongeveer 15 minuten koken op een zacht vuur.
  5. Mix de soep zeer fijn, breng op smaak met pezo.
  6. Doe de gehakte bacilicumblaadjes bij de room, kruid met pezo en klop de room half stijf.
  7. Serveer de soep in kleine hapjes soepkommen en werk af met de basilicumroom en enkele blokjes tomaat.
  8. De soep kan zowel koud als warm geserveerd worden.
Victor S.