tomatensoep met balletjes

0 40 0 5
Aantal personen:
  • •1 l gezeefde tomatensaus
  • •500 ml groentebouillon
  • •5 tomaten
  • •400 g gehaktballetjes
  • •25 g Fama margarine
  • •1 wortel
  • •1 ui
  • •1 stengel selder
  • •1 teentje knoflook
  • •1 el tomatenpuree
  • •1 tl tijm
  • •1 tl oregano
  • 1 blaadje laurier
  • enkele takjes bladpeterselie
  • 1 versgemalen peper
  • •zout
  1. Schil de wortel en pel de ui. Snijd de ui, wortel, selder en een teentje knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook glazig in de Fama. Voeg dan de wortel, selder en tomatenpuree toe. Laat 2 minuten sudderen. Blus met de groentebouillon. Snij de tomaat in stukken en voeg samen met de tomatensaus, tijm, oregano en blaadjes laurier bij de groenten. Laat de soep nu 20 minuten zachtjes sudderen.Haal het blaadje laurier uit de pan en mix de soep fijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de balletjes toe en laat enkele minuten in de soep meekoken. Snipper de bladpeterselie fijn en serveer bij de soep.
NelekeP
Meer inspiratie

BelgischSoepVoorgerecht