Tomatensoep met balletjes

0 0 0 5
Aantal personen:
  • 250 gr gehakt
  • 1 ei
  • 80 gr paneermeel
  • peper en zout
  • 2 preistengels
  • 1 selderstengel
  • 2 uien
  • 2 wortelen
  • 50 gr erwten
  • 50 gr groene boontjes
  • 2 liter bouillon
  • 60 gr gehakte peterselie
  • 1 kg tomaten
  • 1 kleine bloemkool
  • 60 gr vermicelli
  1. Meng voor de balletjes het gehakt met paneermeel, eieren, peper en zout. Vorm balletjes en kook ze in licht gezouten water.
  2. Reinig voor de soep de groenten en snijd ze in zeer kleine blokjes. Stoof aan in boter en voeg de fijngesneden tomaten toe.
  3. De bouillon mag er eerst bij, vervolgens de bloemkoolroosjes, de erwten en de fijngesneden boontjes. Breng aan de kook en laat zachtjes gaar koken.
  4. Voeg tijden het koken tijm, laurier en peterselie toe en kruid eventueel met peper en zout.
  5. Voeg dan de balletjes toe en werk af met gehakte peterselie.
Mystica
Meer inspiratie

BelgischSoepVoorgerecht