Tomatensoep met balletjes

1753 50 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 2 takken selder
  • 2 wortelen
  • 4 eetlepels Solo
  • 2 eetlepels tomatenconcentraat
  • 1 l water
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 blokjes Knorr Finesse kipbouillon
  • 1 snuifje curry poeder
  • 6 tomaten
  • 3 uien
  • 1 aardappel
  • 0.5 teentje knoflook
  • 1 paprika (snuifje)
  • 250 g varkensgehakt
  • 250 g kalfsgehakt
  • suiker
  • 1 oudbakken pistolet
  • zout
  • 1 ei
  • 1 ui (fijngehakte)
  • peper
  • muskaatnoot
  1. Maak de groenten schoon, was ze en snij ze vervolgens in stukken van 3 tot 4 cm.
  2. Laat in een kookpan de Solo smelten, doe het deksel erop en laat de groenten een tiental minuten slinken.
  3. Voeg hettomatenconcentraat 1 liter water en bouillonblokjes toe en kruid matig.
  4. Brreng aan de kook en laat 25 minuten doorkoken.
  5. Mix de soep en als u het nodig vindt kunt u ze zeven. Kruid verder en voeg naar eigen smaak suiker toe.
  6. Laat de pistolet weken in water tot hij goed vochtig is, knijp er het overtollige vocht eruit te laten en hak fijn.
  7. Doe het gehakten , de gehakte ui, de pistolet, het zout, de peper de look en het snuifje paprika en muskaat in een grote pot.
  8. Doe er het ei bij. Meng goed om een homogene vulling te bekomen en breng zo nodig verder op smaak.
  9. Maak nu uw balletjes. Maak daarbij regelmatig uw handen nat om gemakkelijker te werken.
  10. Pocheer ze in een bodempje water. Reken 4 tot 5 minuten kooktijd.
Solo
Meer inspiratie

SoepVoorgerecht