Tomatensoep en roggebrood met varkensworst

6 15 4 5
Aantal personen:
  • 0.5 rode paprika
  • 0.5 prei
  • 1 groene appel (Granny)
  • 0.5 el 0.5 vloeibare margarine
  • 1 l tomaten-crèmesoep (blik)
  • 6 sneetjes roggebrood
  • Becel pro-activ
  • 1 handvol rucola
  • 6 plakken varkensworst (broodbeleg)
  1. Maak de paprika schoon en snijd hem in piepkleine blokjes. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen. Schil de appel, snijd het klokhuis eruit en snijd de rest in dunne plakjes.
  2. Bak de appelplakjes in een pan met antiaanbaklaag, in de vloeibare margarine aan beide kanten bruin. Verwarm gelijktijdig de soep met de paprika en de prei volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem, als de soep kookt, de pan van het vuur en zet opzij gedurende 5 minuten met de deksel erop.
  3. Bestrijk intussen het roggebrood met Becel pro-activ en verdeel er de rucola, de varkensworst en de gebakken appel over. Halveer de sneetjes roggebrood. Schep de soep in cappuccinokopjes en serveer met het roggebrood.
Becel