Tomatensoep 10

12 60 0 5
Aantal personen:
  1. Ingredienten:
  2. 40 g boter - 1 fijngesneden ui - 1 wortel, in plakjes - 1 stengel bleekselderij, in boogjes - 1 el tomatenpuree - 1 teentje knoflook, fijngesneden - 750 g verse rijpe tomaten, in stukken - 1 takje tijm - 1 takje marjolein - 3 peterseliestelen - 1 blaadje laurier - 1-1 1/2 liter kippenbouillon van tabletten - zout - peper - 2-3 el kervelblaadjes of grof gesneden peterselie - 2 el fijngesneden bieslook
  3. Bereidingswijze:
  4. Bereiden (kan 1 dag van tevoren)
  5. Verhit de boter en bak hierin de ui, wortel en bleekselderij ca 5 minuten
  6. Voeg tomatenpuree en knoflook toe en bak dit ca 3 minuten mee
  7. Roer dan de tomaten, tijm, marjolein, peterseliestelen en laurier erdoor
  8. Breng het mengsel aan de kook en laat het op zacht vuur afgedekt ca 30 minuten sudderen
  9. Verwijder tijm, marjolein, peterseliestelen en laurier uit het tomaatmengsel
  10. Pureer het mengsel en zeef het
  11. Druk de pulp in de zeef goed uit
  12. Voeg de bouillon toe
  13. Laat de soep afkoelen en bewaar hem tot gebruik in de koelkast
  14. Serveren
  15. Verwarm de soep en breng deze op smaak met zout en peper
  16. Bestrooi de soep voor het opdienen met kervel en bieslook
  17. Eventueel kleine broodjes erbij geven of bv Parmezaanse kaascrackers
Theoke_1