Tomatensaus met balletjes

16 45 0 5
Aantal personen:
  • 25 g boter
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 300 g tomaten
  • 3 teentjes look
  • 75 g bleekselder
  • 1 klontje kristalsuiker
  • 20 g bloem
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje marjolein
  • 5 blaadjes basillicum
  • 1 blaadje laurier
  • 1 takje dragon
  • 1 kg blik tomaten
  • 25 g geconcentreerde tomaat
  • 10 dl Madeira
  • 1 kg runds / varkensgehakt
  • 2 eieren
  • 1 dl melk
  • 50 g chapelure
  • 100 g boter
  • 1 bot peterselie
  • 2 bakjes Parijse champignons
  • zwarte peper
  1. (recept Peter Goossens)
  2. Bereiding saus: de ui, look, wortel en selder aanstoven in de boter.
  3. De geconcentreerde tomaat en de verse tomaten toevoegen.
  4. Licht bestrooien met de bloem en blik tomaten toevoegen.
  5. Kruiden met peper, zout en suiker.
  6. De Madeira 2/3 inkoken en samen met alle fijngesneden kruiden toevoegen.
  7. Een uur zacht laten pruttelen.
  8. Mixen door een puntzeef.
  9. Bereiding balletjes: het gehakt mengen met eieren, chapelure en melk. (Balletjes van draaien).
  10. De balletjes licht bakken in de boter en aan de saus toevoegen.
  11. Bereiding garnituur: peterselie fijn hakken en op laatste moment toevoegen.
  12. De champignons in 4 snijden, kruiden met peper en zout en bakken in de boter.
  13. Eet smakelijk.
Roland2303