Tomatensalade met groene vijfkruidendressing

2 15 0 5
Aantal personen:
  • 500-600 gr tomaten in partjes
  • 1 kleine witte ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 1 kleine rode ui in dunne ringetjes
  • 5 el olijfolie extra virgine
  • 3 el rode wijnazijn
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl suiker
  • 1 el basilicum fijngesneden
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 1 el bieslook fijn gesneden
  • 1 bosui in ringetjes
  • 2 el peterselie( 1 voor de garnering)
  • peper en zout uit de molen
  1. Was en halveer de tomaten en snij de groeiaanzet weg. Snij de tomaten dan in partjes en doe ze in een kom.
  2. Maak nu de dressing door de olie, rode wijnazijn, balsamicoazijn, suiker, de kleingesneden groene kruiden, knoflook en witte ui goed te mengen.
  3. Roer de dressing door de tomaten en laat het geheel buiten de koelkast afgedekt ca 2-3 uurtjes intrekken en roer het geheel af en toe voorzichtig door.
  4. Maak de salade af met de fijngesneden rode ui ringetjes en een extra el peterselie en serveer. ( zie tip)
Love to Cook