Tomatensalade met boontjes en serranoham

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 8 tomaten
  • 200 gr fijne sperzieboontjes
  • 1 rode ui
  • 4 takjes salie + enkele voor de afwerking
  • 200 gr serranoham
  • olijfolie
  1. Maak de groenten schoon.
  2. Blancheer de boontjes 4 minuten . Laat schrikken onder koud water en verder laten afkoelen.
  3. Snij de tomaatjes in partjes.
  4. Snij de ui in ringen.
  5. Haal de salieblaadjes van de takjes .
  6. Fruit ze enkele minuten in 6 el olijfolie. Laat afkoelen in de olie
  7. Bak de ham krokant ,laat uitlekken op keukenpapier en breek in stukjes.
  8. Meng de tomaten met de boontjes, ui en ham.
  9. Schep er de olijfolie met salieblaadjes door en werk af met verse salie.
Mieke 100
Meer inspiratie

BelgischSaladeBijgerecht