Tomatenroomsoep

17 35 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el Solo margarine
  • 2 wortelen
  • 4 takjes verse dragon
  • 1 blaadje laurier
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 g gepelde tomaten in blik
  • 1 l kippenbouillon
  • versgemalen peper
  • zeezout
  • 1 pakje Solo Crèmefine Patisserie 200 ml
  • 1 takje platte peterselie
  • Extra nodig: keukentouw, staafmixer
  1. Pel en snipper de ui en de look. Stoof ze aan in de Solo. Schil de wortelen, snijd ze in stukjes en voeg ze toe aan de pan.
  2. Haal de dragonblaadjes van de steeltjes, snijd ze fijn en houd ze apart. Bind de steeltjes van de dragon, de laurier en de tijm met keukentouw samen tot een bouquet garni. Laat meestoven.
  3. Roer er de tomatenpuree onder en voeg de tomaten en bouillon toe. Laat alles nog 20 minuten zachtjes sudderen.
  4. Verwijder het bouquet garni en mix de soep glad met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Klop de Solo Crèmefine Patisserie stevig op. Spatel er de gehakte dragonblaadjes door en breng op smaak met peper en zout.
  6. Schep de soep in kommetjes en schep er een lepeltje van de dragonroom in. Garneer met wat bladpeterselie.
Solo
Meer inspiratie

BelgischSoepVoorgerecht