Tomatenrisotto met paddenstoelen en spekjes

2 35 0 5
Aantal personen:
  • 200 gr magere spekblokjes
  • 1 teen knoflook fijn gesneden
  • 200 gr gemengde paddenstoelen grof gesneden
  • 1 dikke ui gesnipperd
  • 400 gr risottorijst
  • 1 blik tomatenblokjes à 400 gram
  • 750 ml undefined
  • kippenbouillon van blokken undefined
  • 50 gr parmezaan of grana padano om te bestrooien geraspt
  1. Dat wordt smullen vanavond met deze heerlijke tomatenrisotto. Lekker en snel te bereiden wanneer je meerdere eters over de vloer hebt.
  2. Bak de spekreepjes in een pan met dikke bodem 4-5 minuten tot ze bruin en knapperig zijn.
  3. Schep de spekjes met een schuimspaan uit de pan.
  4. Bak de knoflook en ui in het spekvet 30 seconden.
  5. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 2-3 min mee.
  6. Schep de rijst erdoor en bak de korrels kort mee tot ze glanzen.
  7. Roer de inhoud van het blik tomaten erdoor en roer tot het vocht door de rijst is opgenomen.
  8. Schenk vervolgens ongeveer een kwart van de bouillon erbij en laat de rijst zachtjes koken; roer regelmatig.
  9. Voeg zodra de rijst de bouillon heeft opgenomen weer een flinke scheut bouillon toe.
  10. Zet het vuur lager en blijf roeren tot al het vocht bijna is opgenomen.
  11. Schenk daarna weer een beetje van het vocht erbij.
  12. Herhaal deze handeling tot de bouillon is opgebruikt en de risotto na ca. 20 minuten romig en beetgaar is.
  13. Meng de spekjes en kaas erdoor en voeg eventueel nog een scheutje bouillon toe om de risotto iets smeuïger te maken.
  14. Strooi er peterselie over. Serveer met een ijsbergsalade.
Love to Cook