Tomatenpaprika Soep

1 45 0 5
Aantal personen:
  • 2 tomaten
  • 2 grote paprika's
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kippenbouillon blokjes
  • 1 tl gedroogde dille
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 el olie
  • 2 el fijngehakte bieslook
  1. Was de tomaten. Maak de paprika´s schoon, verwijder de zaadlijsten en snij ze in grove stukken. Pel de ui en de knoflook en snij ze in grove stukken.
  2. Verhit de olie in een pan. Bak de ui en de knoflook ± 2 minuten. Snij de tomaten in vieren en bak ze ± 2 minuten mee. Doe de paprika´s erbij en bak ze ook even mee. Giet er zoveel water op dat de groenten net onder staan. Doe de bouillon tabletten erbij en breng de soep aan de kook. Laat ± 10 minuten koken. Pureer de soep met de staafmixer. Breng de soep op smaak met de kruiden. Voeg vlak voor het opdienen de bieslook toe aan de soep.
britty_