tomatenmoussaka

8 90 4 5
Aantal personen:
  • voor de saus : 2 pakjes witte saus ( knorr )
  • 1/2 l volle melk
  • 100 gr gemalen kaas
  • 200 ml room
  • zwarte peper, muskaatnoot
  • voor de moussaka : 400 gr kippegehakt
  • 6 aardappelen
  • 1 groot blik tomatenblokjes met look ( elvea )
  • 2 teentjes look
  • 2 uien
  • 2 el peterselie
  • zout, zwarte peper
  1. 1 de witte saus bereiden volgens het pakje
  2. van het vuur nemen en de geraspte kaas ondermengen
  3. kruiden naar eigen smaak
  4. 2 de aardappels schillen en met de komkommerschaaf in dunne plakjes schaven
  5. de ui en knoflook kuisen en versnipperen
  6. 3 in een pan olie verwarmen en het gehakt rul bakken
  7. even uit de pan nemen
  8. in dezelfde pan doen we een beetje boter voor het aanfruiten van de ui en look
  9. wanneer deze glazig zijn doen we het gehakt er weer bij
  10. samen met de peterselie
  11. even laten opbakken en van het vuur nemen
  12. 4 neem een rechthoekige ovenschaal
  13. voor het vullen van de schaal gaan we tewerk als bij een lasagna
  14. laag per laag ( zeer dunne laagjes )
  15. 5 beginnende met aardappelen dan een laagje tomaat, een laagje gehaktmengsel, een laagje kaassaus
  16. dit herhalen we tot 1 cm van de bovenste rand
  17. eindigen met de kaassaus
  18. 6 in een koude oven plaatsen en de oven opzetten op 200°c
  19. laten bakken gedurende 1 uur
  20. tot de aardappels zacht zijn
bosmans e