Tomatengroentesoep met tarwe en garnalen

43 45 Gemiddelde moeilijkheid 1 5
Aantal personen:
  • 400 g voorgekookte tarwe
  • 1 wortel
  • 2 dl Solo Vloeibaar
  • 1 l water
  • 2 blokjes Knorr Finesse vis bouillon
  • 8 grote garnalen
  • 400 g tomaten
  • 300 g courgette in blokjes gesneden
  • 1 ui
  • zout en peper
  1. Snij de ui en wortel in stukjes en laat ze uitzweten in de helft van de Solo.
  2. Voeg de in stukken gesneden tomaten toe, overgiet met water en voeg de bouillonblokjes toe.
  3. Laat dit 20 minuten zacht pruttelen en mix de soep nadien glad met een staafmixer.
  4. Kook de tarwe in een ruime hoeveelheid kokend water.
  5. Bak de courgetteblokjes in Solo en strooi er wat zeezout over.
  6. Bak de grote garnalen in de resterende Solo op een heet vuur en breng ze op smaak met zout en peper.
  7. Giet de tomatensoep in diepe borden en schik de courgette, tarwe en garnalen naast elkaar in de soep.
Solo
Meer inspiratie

SoepHoofdgerecht