Tomatenburger

11 30 4 5
Aantal personen:
  • 100 gram Magere plattekaas
  • 2 takjes Peterselie,blaadjes afgeritst fijngesnipperd
  • Kerriepoeder
  • Peper
  • 125 gram Kalkoenfilet
  • Gemberpoeder
  • Olijfolie
  • Zout
  • 1 stuk Grote tomaat (coeur de boeuf)
  • 1/2 stuk Rode ajuin (schijven)
  • Rucola & veldsla
  1. Meng voor de dressing de plattekaas met de peterselie en een mespunt kerrie.
  2. Breng verder op smaak met peper.
  3. Snijd de kalkoenfilet in kleine blokjes en meng met een mespunt kerrie en snuifje gember.
  4. Wrijf een antiaanbakpan in met wat olijfolie, laat goed warm worden en bak de kalkoenblokjes mooi bruin in.
  5. Snijd de tomaat doormidden en laat even bakken op de zijkant in een met olijfolie ingewreven antiaanbakpan.
  6. Neem de onderste tomatenhelft, beleg met dressing, daarop sla en kalkoen, werk af met uienringen en dek af met de bovenste tomaathelft.
  7. Zet alles vast met een prikker.
dimilouwet