Tomaten quiche zonder bodem

2 50 0 5
Aantal personen:
  • 350 gram kleine trostomaatjes of ( cherrytomaatjes)
  • 1/2 tl zout
  • 3 dl halfvolle melk
  • 2 el gesmolten roomboter
  • 75 gr geraspte belegen Goudse kaas
  • 1 tl Italiaanse gedroogde kruiden
  • 3 middelgrote eieren
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een dichte ondiepe quiche vorm in met boter.
  2. Absoluut GEEN springvorm.
  3. Verdeel de gehalveerde tomaatjes mooi over de vorm.
  4. Zeef de bloem in een kom , voeg het zout toe en maak een kuiltje in het midden.
  5. Klop onder toevoeging van de melk en de eieren en de gesmolten boter een mooi glad beslag. Voeg de kruiden en de geraspte kaas toe.
  6. Schenk het beslag over de tomaten.
  7. Plaats de vorm in het midden van de oven en bak de quiche stevig en goudgeel in circa 35-40 minuten.
  8. Neem uit de oven en laat uitdampen. Serveer deze quiche lauwwarm als voorgerecht of als lunch.
  9. De quiche kan iets inzakken. Ook geschikt als hoofdgerecht met een kop soep vooraf en een toetje na.
Love to Cook