Tomaten-paprikasoep

219 40 3 5
Aantal personen:
  • 2 rode paprika's
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 2 el olijfolie
  • 1 blikje hele gepelde tomaten
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 gedroogd Spaans pepertje
  1. Schil de paprika's en snij ze in partjes.
  2. Fruit de ui en de knoflook glazig in de olijfolie.
  3. Voeg de gepelde tomaten toe en overgiet met de bouillon.
  4. Breng aan de kook.
  5. Voeg het Spaans pepertje en de paprika's toe. Kruid eventueel bij naar eigen goeddunken.
  6. Laat nog 30 minuten koken en verwijder nadien het Spaans pepertje.
  7. Mix de soep glad.
  8. Tip: voeg eventueel tomatenpuree toe om de soep voller van smaak te maken.
Caroke