Tomaten met kaas

10 30 0 5
Aantal personen:
  • 8 middelgrote tomaten
  • 400 gr witte rijst
  • 50 gr geraspte parmezaan
  • 100 gr gorgonzola
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel olijfolie
  • verse of gedroogde tijm, rozemarijn, oregano: van elk 1 theelepel
  • peper uit de molen
  1. Pel en snipper de sjalot en de knofl ook. Vermeng ze met de rijst en de tuinkruiden. Laat 15 minuten stomen in de rijstkoker.
  2. Spoel de tomaten, snij er een kapje af. Lepel ze uit en laat ze 10 minuten omgekeerd uitlekken.
  3. Vermeng de rijst met de olijfolie, de parmezaan en de verkruimelde gorgonzola. Vul er de tomaten mee en zet er het kapje weer op.
  4. Schik de tomaten in een stoommandje. Dek af en laat 5 tot 7 minuten stomen. Kruid met peper uit de molen.
  5. Lekker als bijgerecht. Of als vegetarische schotel, met nog twee geklutste eitjes door de rijst gemengd.
NelekeP