Tomaten koekjes

11 40 0 5
Aantal personen:
  • 300 gr rijpe vleestomaten
  • 1 kleine rode ui grof gehakt
  • 3 el grof gehakte munt of peterselie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 100 gr bloem
  • 1 volle tl bakpoeder
  • olijfolie
  1. Snij de tomaten in kleine stukjes. Doe ze in een kom en laat uitlekken. Voeg ui, munt en oregano en de helft van de bloem bij de tomaatstukjes en bestrooi met zout en peper. Meng goed door elkaar en laat 10 minuten staan, zodat de smaken kunnen intrekken
  2. Maak een mengsel van de rest van de bloem, bakpoeder en 80 ml water en roer hier een beslagje van. Meng het beslagje door het tomatenmengsel en roer nog even goed door.
  3. Verhit een flinke laag (ongeveer anderhalve cm) olie in een pan. Schep met 2 lepels bergjes van het beslag in de olie. Bak een paar koekjes per keer. Wanneer ze goudbruin kleuren draai je ze om en bak je de andere kant.Haal de tomatenkoekjes uit de olie en laat uitlekken op bakpapier of keukenpapier.
  4. Lekker als vegetarische snack, aperitief hapje of bijgerecht
  5. BRON Tessa Kiros – Mezze en Moussaka
Love to Cook