Tomaten kasundi (chutney)

3 90 2 5
Aantal personen:
  • 800 gr tomaten in kleine blokjes gesneden
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 165 ml moutazijn ( maltazijn)
  • 70 gr bruine basterdsuiker
  • 1 el zwarte mosterdzaden
  • 1 el gemalem kurkurma
  • 2 el gemalen komijn
  • 2 el chilipoeder
  • 3 el geraspte verse gember
  • 4 teen `knoflook geperst
  • 1 lange groene chilipeper klein gesneden zonsder zaad
  • 1 `tl zout
  1. Kasundi is een Indische pittige chutney dat bij rijstgerechten zoals sambal geserveerd kan worden. Om de kasundi te maken plaatst u alle ingrediënten in een pan en laat u dit 1 tot 1½ uur sudderen totdat de olie boven komt drijven.De kasundi kan uiterlijk 2 weken in de koelkast worden bewaard of in gesteriliseerde glazen worden afgevuld. Voor het serveren moet u de kasundi eerst even goed door roeren.
Love to Cook