Tomaten-crèmesoep & gehaktflapjes

2 45 0 5
Aantal personen:
  • 3 el olijfolie
  • 2 uien gesnipperd
  • 3 teen knoflook gesnipperd
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gram
  • 1 tl milde paprika poeder
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 8 plakjes deeg voor hartige taart( diepvries ontdooid)
  • 1 ei losgeklopt
  • 2 blik gepelde tomaten 400gr
  • 500 ml groentebouillon van 2 blokken
  • 125 ml kookroom
  • 3 el verse basilicum in reepjes
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ÂșC. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Fruit de helft van de ui en knoflook 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak in 2 minuten rul. Voeg de tomatenpuree, de paprikapoeder en de rozemarijn toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verdeel het gehakt over de deegplakjes. Vouw ze diagonaal dicht en druk de naden met een vork aan. Leg ze op de bakplaat met bakpapier en bestrijk dun met ei. Bak de gehaktflapjes in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
  3. Verhit in een soeppan de laatste el olijfolie. Fruit de rest van de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de blikken gepelde tomaat met de bouillon toe. Verwarm de soep 5 minuten op laag vuur. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Schep de tomatensoep in kommen of diepe borden. Schenk de room in de soep en bestrooi met de basilicum. Geef er de gehaktflapjes bij.
Love to Cook
Meer inspiratie

ItaliaansVleesHoofdgerecht