tomaten chutney

6 120 5 5
Aantal personen:
  • 1 kg tomaten
  • 2 appelen
  • 1 ui
  • 50 ml cider azijn
  • 50 ml passievruchten azijn
  • exta vierge olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 rood chillipepertje
  • 1 teentje knoflook
  • mosterdzaadjes
  • cayennepeper
  • gemberpoeder
  • 150 gr suiker
  • 150 gr bruin suiker
  1. Pel de tomaten en verwijder de pitten,snij in blokjes.
  2. Schil de appels en snij eveneens in brokjes.
  3. De ui snijden en deze stoven in flink wat olijfolie.
  4. Voeg er vervolgens de tomaten ,gesneden knoflook en de appels bij laat even meestoven .
  5. Kruiden met gemberpoeder,het gesneden chillipepertje mosterdzaadjes,snuifje zout en de peper.
  6. Voeg nu de cider azijn en passievruchten azijn erbij.
  7. Goed omroeren en de suiker erbij .
  8. Dit geheel 90 min.laten sudderen op een laag vuurtje ,af en toe roeren.
  9. Smakelijk !
MakeMo