Tomaten-basilicumsoep

2 45 0 5
Aantal personen:
  • 1/3 knolselder
  • 3 ajuinen
  • 2 KG vleestomaten
  • 3 blikjes 140gr tomatenpuree
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • gedroogde basilicum
  • peper
  • zout
  • Verse basilicum
  • room 40 %
  • Solo
  1. Snij de ajuin en de knolselder in stukjes en stoof ze aan in Solo . Voeg er de tomatenpuree door en laat even meestoven ( zo haal je de bitterheid uit de tomatenpuree ) Voeg de vleestomaten , bouillonblokjes, peper, zout en gedroogde basilicum toe en water . Laat doorkoken tot de knolselder zacht is . Mix alles goed door en haal door zeef ( om de pitten en velletjes van de tomaten te verwijderen ) Laat nog even opkoken.
  2. Klop de koude slagroom stijf ( kan je best vooraf doen en in de koelkast zetten zodat hij goed stijf én koud is )
  3. Schep de soep in bord, , doe er aan quenelle van de stijfgeslegen koude slagroom in en leg er paar blaadjes verse basilicum bij.
  4. Smakelijk !
  5. Deze soep kan feestelijk gegeten worden en groot en klein zijn er hier dol op !
  6. Vegetariers kunnen de bouillonblokjes vervangen door groetenbouilionblokjes en de slagroom door de opklopbare Alpro room .
nelemaene