Tomaat uit de oven, gevuld met aardappel, kalfsgehakt en paprika

2 4 0 5
Aantal personen:
  • 1 grote, bloemige aardappel
  • 8 middelgrote tomaten (Coeur de boeuf)
  • 300 g kalfsgehakt
  • 2 kleine uien
  • 2 rode paprika's
  • 5 dl tomatensaus
  • 2 bolletjes mozzarella (250 g)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 el tijmblaadjes
  • peper en zout
  1. Snijd de geschilde aardappel in blokjes van ongeveer 1 cm en blancheer in licht gezouten water. Snijd de paprika in blokjes. Hak de ui en de knoflook fijn. Bak het gehakt in de olijfolie, voeg na enkele minuten de paprikablokjes, knoflook, tijm en ui toe en laat enkele minuten meebakken. Breng op smaak met peper en zout, voeg de tomatensaus toe en laat inkoken. Snijd het deksel van de tomaten en lepel ze zo leeg mogelijk. Vul met de saus en dek af met een plakje mozzarella. Zet het deksel er bovenop. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C. - See more at: http://www.aardappel.be/?recipe=tomaat-uit-de-oven-gevuld-met-aardappel-kalfsgehakt-en-paprika#sthash.fKTYJrXv.dpuf
NelekeP