tomaat-mozza alla espuma

29 20 4 5
Aantal personen:
  • 2 blaadjes gelatine
  • 400 gr. tomaten
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 dl. slagroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper&zout
  • 1 bosje verse basilicum
  • 1,5 dl olijfolie
  • 200 gr. mozzarella
  • 200 gr gedroogde tomaten op olie
  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Pel de tomaten, snij het vruchtvlees in blokjes en mix ze fijn samen met de tomatenketchup.
  3. Warm de tomatencoulis op en voeg er de slagroom en de 2 dl olijfolie bij ,breng aan de kook.
  4. Neem de coulis van het vuur en doe er de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes bij roer tot de gelatine gesmolten is.
  5. Giet dit mengsel in de sifon en breng 1 of 2 gaspatronen aan (sifon 0,5 of 1 liter).
  6. Hou de sifon ondersteboven en schud er krachtig mee, zet hem minstens 3 uur in de koelkast.
  7. Draai de basilicumblaadjes met de olijfolie in een keukenmachine en breng op smaak met peper & zout.
  8. Snij de mozzarella in plakjes.
  9. Doe in glazen potjes eerst een laag gedroogde tomaten en dan een laag mozzarella .
  10. Lepel er de basilicumcoulis over en spuit er dan de tomaten-espuma op.
peter_2