Tomaat gevuld met tonijnsalade

3 45 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg tonijn
  • 0,900 kg tomaat A
  • 5 st. ei
  • 0,300 l mayonaisesaus
  • 0,100 l room
  • 0,150 kg ui
  • 0,030 kg peterselie
  • 0,010 kg kervel
  • 0,010 kg dragon
  • 1/2 st. kropsla
  • 3 st. citroen
  • Peper
  • Zout
  1. Licht gezouten water aan de kook brengen.
  2. De hittebron verlagen en de tonijn net onder het kookpunt garen.
  3. Tonijn in het kookvocht laten afkoelen.
  4. Tonijn laten uitlekken, ontvellen, ontvetten en ontgraten.
  5. Eieren hardkoken, pletten en pellen.
  6. Tomaten pellen, de onderkant wegsnijden (dient als deksel).
  7. Tomaten uithollen, kruiden met peper en zout en laten uitlekken.
  8. Ui snipperen.
  9. Peterselie plukken en de helft fijnhakken.
  10. Kervel en dragon fijnhakken.
  11. Citroen inkerven en in partjes of plakjes snijden.
  12. Kropsla spoelen en laten uitlekken.
  13. Mayonaisesaus bereiden.
  14. Room half opkloppen.
  15. Tonijnfilet verkruimelen en met een gedeelte van de mayonaisaus, room, gehakte groene kruiden, gesnipperde ui en geplette eieren mengen.
  16. Op smaak brengen met citroensap, peper en zout.
  17. Tomaten rijkelijk met de tonijnsalade vullen en deksel erop plaatsen.
  18. 18.Men kan de tomaat gevuld met tonijn eventueel op de volgende manier schikken:
  19. - Kropslablaadjes op een koud bord of schotel leggen en hierop de tomaten schikken.
  20. - Met citroen, peterseliepluksels en mayonaisesaus afwerken.
Breggie