Tomaat Garnaal

1 45 0 5
Aantal personen:
  1. Tomaat Garnaal
  2. gebruik smaakvolle tomaten en vers gepelde grijze Noordzeegarnalen
  3. Ingrediënten
  4. • 400 gr grijze garnalen, gepeld
  5. • 4 tomaten
  6. • een mengeling van verschillende soorten sla, in chiffonade
  7. • 2 el peterselie, fijngehakt
  8. • 4 el mayonaise
  9. • 2 el room, licht opgeklopt (of roomkaas)
  10. • citroensap
  11. • versgemalen zwarte peper en zeezout
  12. Bereidingswijze
  13. • Onderkant tomaten kruiselings insnijden en 10 seconden onderdompelen in kokend water en onmiddellijk afkoelen in koud water, voorzichtig pellen en het groene kroontje verwijderen.
  14. • Een hoedje van elke tomaat snijden en met een koffielepeltje alle pitjes en al het sap verwijderen. De binnenkant van de tomaten bestrooien met een weinig zout en ze omgekeerd op een rooster of keukenpapier goed laten uitlekken.
  15. • Bedruppel de garnalen met wat citroensap en meng met de mayonaise, room en de peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
  16. • Vul er de tomaten mee en plaats het hoedje terug op de tomaat.
  17. • Bordjes bedekken met de sla-chiffonade en de gevulde tomaat erop zetten.
  18. Serveertips
  19. • Garneren door een plukje peterselie of tuinkers en enkele garnaaltjes op het hoedje van de tomaat te schikken.
  20. • Heerlijk als voorgerecht met eventueel stokbrood of als hoofdgerecht met lekkere frietjes.
  21. Kooktips
  22. Voor dit recept neemt men ongepelde grijze garnalen en pelt men ze zelf.
  23. Variatie op mayonaise: Kan men vervangen door cocktailsaus.
  24. Men kan nog wat fijngehakte peterselie en 1 dl room toevoegen.
Keyzer