TOFFE PEREN met GORGONZOLA-PICANTE.

2 15 1 5
Aantal personen:
  • olijfolie
  • 50 gram pijnboom-pitten
  • 2 eetl rietsuiker
  • 250 gram gorgonzola-picante
  • 2 handperen, niet te rijp
  • 6 eetl perensiroop
  1. 's Middags voorbereiden
  2. Gekarameliseerde pijnboompitten
  3. Verwarm een drupje olie in een koekenpan met een dikke bodem. Voeg de pijnboompitten toe en rooster op laag vuur in circa 2 minuten goudbruin.
  4. Bestrooi met rietsuiker en laat in circa anderhalve minuut karamelliseren. Let op want dit kan snel verbranden.
  5. Schep de pijnboompitten om met een hittebestendige spatel en laat ze afkoelen op bakpapier.
  6. ’s Avonds afmaken
  7. Gorgonzola picante
  8. Haal de kaas circa 15 minuten voor het serveren uit de koelkast.
  9. Peren
  10. Schil de peren, snijd elke peer in 6 parten en verwijder het klokhuis. Verhit een grillpan, bestrijk de parten peer licht met olijfolie en gril ze in 2 minuten aan beide kanten goudbruin gestreept.
  11. Stroop
  12. Roer intussen de perenstroop lauwwarm in een steelpan.
  13. Opmaak bord
  14. Verdeel drie parten gegrilde peer over elk bord. Verbrokkel de gorgonzola tussen de peren. Lepel de perenstroop over de peren. Strooi de pijnboompitten over het gehele bord.
  15. Tip: je kunt ipv pijnboompitten ook zonnebloempitten gebruiken.
kok Kimberley