Toast met ricotta, gedroogde vijgen, honing en kersensiroop

4 15 0 5
Aantal personen:
  • 1 stuk klein witbrood
  • 1 el olijfolie
  • 150 gram ricotta
  • 1 snuifje zwarte peper
  • 1 snuifje grof zeezout
  • 6 el lopende honing
  • 1 zakje raketsla
  • 6 stuks gedroogde vijgen
  • 4 kl kersensiroop
  1. Snijdt dikke sneden van het brood (2 cm dik).
  2. Bak het brood tot krokante toast in de olijfolie.
  3. Schik op borden.
  4. Strijk de ricotta met een vork uit op de toast.
  5. Kruit met peper en zout en een lepel de honing erover en eromheen.
  6. Werk de borden af met raketsla en in stukjes gesneden gedroogde vijgen.
  7. Dresseer de kersensiroop rondom de toast.Voor wie geen vijgen lust, kan er een variante met frambozen, rode of blauwe bessen worden gemaakt.Smakelijk !
Stien_2