Toast met gepocheerd ei en tomaten-notensaus

15 25 0 5
Aantal personen:
  • 4 sneetjes toastbrood
  • 150 gram Philadelphia Natuur Light
  • 2 sneetjes rauwe ham in julienne
  • 4 eieren
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel gehakte sjalot
  • 4 eetlepels gevogeltefond
  • 2 eetlepels tuinkruiden
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 50 gram boter
  • azijn
  • peper en zout
  1. Pel de tomaten en snij het tomatenvlees in blokjes. Doe in een pan, voeg sjalotten en gevogeltefond toe en laat voor de helft inkoken.
  2. Klop de saus op met klontjes harde boter en breng op smaak met tuinkruiden, peper, zout en een beetje azijn. Voeg de Philadelphia Light al roerend toe en hou warm.
  3. Pocheer de eieren gedurende 3 min. in ziedend water met azijn (net onder het kookpunt) gedurende 3 minuten.
  4. Rooster het toastbrood, leg de eieren op de toast, bedek met de saus en bestrooi met de pijnboompitten en de reepjes rauwe ham. Dien onmiddellijk op.
jho123