Toast Champignon

3 30 4 5
Aantal personen:
  • 600 gr Mengeling van wilde paddestoelen
  • 1 el Zuiderse kruiden (Oregano, tijm, provençaalse, rozemarijn, Italiaanse kruiden, basilicum...)
  • 4 teentjes Look
  • 1 halve Rode ajuin
  • 250 gr Fijne gerookte spekjes zonder vet
  • 1 scheut Cognac of Whisky om te flamberen
  • 1 hand Bladpeterselie (Platte peterselie in de volksmond)
  • 3 el Boursin Cuisine Light
  • 1 scheut light room
  • 4 Draai Peper en zout
  1. Bak spekjes en flambeer nadien met cognac in wok. Laat deze afdruipen op keukenrol.
  2. Fruit je rode ui in olijfolie en voeg de versnipperde look toe. Voeg hierbij je mengeling wilde paddestoelen (Cantharellen, Oesterzwammen, Eierdooierzwammen) of met de bruine Enoki of met Shi-i-takes. Wok verder en breng op smaak met je kruiden en je spekjes. U kan ook nog enkele roma-tomaatjes in brunoise toevoegen. Voeg de gehakte bladpeterselie (zonder steel) en verse basilicum toe en even later de Boursin Cuisine. Een scheutje room voor de consistentie. Als u tomaten erin heeft verwerkt dan zal er zeker geen extra room meer nodig zijn, want dan is uw saus al lopend genoeg.
  3. Dit opdienen op licht geroosterde waldkorn sneetjes en enkele blaadjes rucola of raketsla.
SteveVlietinck