Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

8 30 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr kipfilet in plakjes
  • 2-3 el zonnebloem( of arachideolie)
  • 1 rode peper in ringetjes
  • 3 teen knoflook fijngehakt
  • 2 kleine worteltjes of 1 grote in plakjes
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 250 gr kastanje champignons in plakjes
  • 125 gr bamboescheuten uit blikje
  • 125 gr taugé overgoten met kokend water
  • 1/2 komkommer in stukjes
  • 1-2 el lichte sojasaus of ketjap manis/asin
  • 2 el oestersaus
  • 3-4 dl kippenbouillon van blok
  • 3 tl maizena of aardappelmeel
  1. Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees te gaan halen.
  2. Maak het zelf, want het staat binnen 30 minuten op tafel is veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht nog bovendien!
  3. Bak de kip in 3-4 min. rondom bruin in hete olie.
  4. Schep de kip uit de pan en bak de rode peper, knoflook (eventueel 1 ui in parten)2-3 min. in achtergebleven olie.
  5. Voeg hierbij de wortel en paprika en na 3 min. ook de komkommer, champignons en bamboescheuten.
  6. Als de groenten beetgaar zijn ook de kip toevoegen.
  7. Meng sojasaus, oestersaus, bouillon en maïzena en roer dit door het gerecht.
  8. Verwarm het geheel nog even door tot het gaat binden en als allerlaatste de taugé erover.
  9. Tip; varieer met alle soorten groenten zoals ; paksoi, broccoli, wel of geen ui etc.
  10. Serveertips
  11. Lekker met witte rijst/mihoen en/of bami.
  12. Vegetarisch ; Laat kip/ vlees achterwege!!
  13. ipv kipfilet, grote garnalen kort bereiden.
  14. Varieer met groenten naar smaak, bv paksoi, sperzieboontjes etc.
Love to Cook