Tiroolse Beursjes

3 40 0 5
Aantal personen:
  • 10 blaadjes Brikdeeg
  • 1 Eigeel
  • Poedersuiker
  • VULLING
  • 4 Appelen
  • 2 el Bruine Suiker
  • 2 el Abrikozenconfituur
  • 2 el Rozijnen
  • Citroenzeste
  • 4 el Calvados
  • 4 Gedroogde abrikozen
  • Kaneel
  • SAUS
  • 250 ml Melk
  • 1 el Suiker
  • 1 Eidooier
  • 10 gr Vanillebloem
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • Calvados
  • Abrikozencoulis
  1. Rozijnen en abrikozenstukjes weken in calvados.
  2. Appelen schillen en in blokjes snijden. Aanstoven met bruinesuiker, kaneel en citroenzeste. Rozijnen, abrikozen + calvados en confituur erdoorroeren. Laten afkoelen.
  3. Saus : Eidooier schuimig kloppen met de suiker en vanillesuiker. Vanillebloem erdoor roeren. Kokende melk toevoegen en laten binden. Calvados erdoor roeren.
  4. In het midden van 8 brikblaajes 1/4 stuk deeg leggen. Vulling erover verdelen. Dichtplooien en vastprikken . Bestrijken met eigeel en bestuiven met poedersuiker.(pas vullen op de moment dat je ze bakt)
  5. Beursjes bakken op 200°C 5 à10min
  6. Op de borden plaatsen, saus rondom lepelen . Met de coulis een tekening in de saus meken. Bestuiven met podersuiker.
  7. Opmerking : Brikdeeg kan vervangen worden door flensjes
Mieke 100