Tiramisu

3 45 5 5
Aantal personen:
  • 500 gr mascarpone
  • 150 gr lange vingers
  • 3 eieren
  • 80 gr kristalsuiker
  • 50 gr poedersuiker
  • 2 dl sterke koffie
  • 5 el amaretto
  • cacaopoeder
  1. Klop het eiwit met de kristalsuiker tot 1 geheel. Dit door de suiker beetje bij beetje toe te voegen.
  2. Klop het eigeel en de poedersuiker wit.
  3. Schep de mascarpone onder het opgeklopt eigeel samen met de amaretto.
  4. Schep hier dan voorzichtig het eiwit onder.
  5. Optioneel: meng de koffie met een beetje amaretto.
  6. Dop de lange vingers in de koffie en leg deze als basislaag in de kom.
  7. Schep hier het mascarponemengsel onder.
  8. Werk zo de lagen verder af.
  9. Laat opstijven in de koelkast.
  10. Werk af met het cacaopoeder vlak voor het serveren.
nhuylebroeck