tiramisu

5 60 0 5
Aantal personen:
  1. * 250 gram mascarpone
  2. * 1 deciliter slagroom
  3. * 100 gram poedersuiker
  4. * 4 stuks eidooiers
  5. * 2 stuks eiwitten
  6. * 2 kopjes sterke koffie
  7. * 1 kopje amaretto
  8. * 1 pakje lange vingers
  9. Bereidingswijze van Tiramisu
  10. Klop de room op met 1/3 van de suiker.
  11. Klop ook de eiwitten stijf met 1/3 van de suiker.
  12. Spatel room en eiwit door elkaar.
  13. Roer met een mixer het eigeel en nog 1/3 van de suiker tot een luchtige crème.
  14. Voeg 250 gram mascarpone bij deze crème en meng het met de slagroom en eiwit.
  15. Maak twee kopjes sterke koffie en doe hier één kopje Amaretto bij.
  16. Bedek een vorm met in de Amaretto/koffie gedregde lange vingers.
  17. Giet een deel van het romige mengsel op de koekjes.
  18. Doe dit meerdere keren tot de vorm vol is.
  19. De schotel afgedekt 24 uur in de koelkast laten rusten.
marliesvanroye